Sesioni i dytë informues, me Egzon Osmani nga Friedrich Ebert Stiftung rreth politikave të majta dhe socialdemokracisë. – Turneu Kombëtar i Debatit “Kosova Open 2022”

Me datat 10 – 11 – 12 qershor, Debate Center ka organizuar Turneun Kombëtar të Debatit ‘’Kosova Open 2022” në hapësirat e ITP (Innovation and Training Center) në Prizren. Pjesëmarrës ishin të rinjë të moshave 15 – 23 vjeç nga gjitha komunat e Kosovës ku patën mundësi të garojnë në formatin Britanik të Debatit (British…

Gara për Ese “Demokracia dhe Mendimi Kritik” – Vendi III: Lularta Buja

Nga autorë të ndryshëm e në fjalorë të ndryshëm, demokracia e ka thuajse të njëjtin kuptim “… nga populli, me popullin dhe për popullin…” Por, edhe pse subjekti nuk ndërron, shumicën e herës kjo ndryshon në “nga populli, me popullin, por jo edhe për popullin…” sepse historia ka treguar që një numër i madh lëvizjesh…

Gara për Ese “Demokracia dhe Mendimi Kritik” – Vendi II: Flakon Demaku

Demokracia është qeverisja në emër të njerëzve dhe e bazuar në vullnetin e tyre Ndonëse e konsideruar si sistemi më i mirë për të qeverisurveri , sigurisht, nuk është e përsosur. duke permendur ate qe dikur Winston Churchill kishte potencuar: “Demokracia është forma më e keqe e qeverisjes, përveç të gjitha të tjerave që kemi…

Youth Talk: Gratë në Politikë

Debate Center në bashkëpunim me Lëvizjen FOL kanë organizuar diskutimin e radhës në kuadër të serive ‘’Youth Talk” ku u diskutua rreth rolit të grave në politikë dhe sfidat që ato hasin. E ftuar ishte deputetja, Arjeta Fejza. Ky projekt mbështetet nga Departamenti i Shtetit Amerikan, përmes Byrosë Ndërkombëtare për Çështje të Narkotikëve dhe Sundim…

Youth Talk: Destigmatizimi i dhunës seksuale në Kosovë

Debate Center ka organizuar diskutimin e radhës në kuadër të serive Youth Talk me temën “Qasja institucionale në luftimin e stigmatizimit të dhunës seksuale në Kosovë”, në bashkëpunim me KRCT – Kosova Rehabilitation Centre for Torture Victims. E ftuar ishte Edi Gusia, Kryeshefe Ekzekutive e Agjencionit për Barazi Gjinore. Ky aktivitet është pjesë e një…

Youth Talk: Luftimi i Pabarazisë Gjinore në Shoqëri Patriarkale

Debate Center së bashku me Lëvizjen FOL, në kuadër të serive Youth Talks “Luftimi i Pabarazisë gjinore në shoqëri patriarkale”, ka organizuar diskutimin e parë për rolin e grave në shoqëri civile dhe sfidat që ato hasin. Diskutimi u zhvillua mes audiencës dhe Leonida Molliqaj, Drejtore Ekzekutive e organizatës QIKA. Ky projekt mbështetet nga Departamenti…