Weekend Debate Academy 2022

Debate Center më 13-14 mars ka mbajtur Debate Weekend Academy ku pjesëmarrës kanë qenë rreth 90 të rinj nga Komuna e Prishtinës, Prizrenit, Pejës, Mitrovicës, Ferizajit dhe Gjilanit. Pjesëmarrësit nga gjashtë komunat janë mbledhur në shkollën “Gjergj Fishta” në Prishtinë në akademinë dyditore me temën “Mendoni globalisht, ndryshoni lokalisht”. Gjatë kësaj Akademie të rinjtë janë…

Youth Talk: Gratë në Politikë

Debate Center në bashkëpunim me Lëvizjen FOL kanë organizuar diskutimin e radhës në kuadër të serive ‘’Youth Talk” ku u diskutua rreth rolit të grave në politikë dhe sfidat që ato hasin. E ftuar ishte deputetja, Arjeta Fejza. Ky projekt mbështetet nga Departamenti i Shtetit Amerikan, përmes Byrosë Ndërkombëtare për Çështje të Narkotikëve dhe Sundim…

Youth Talk: Destigmatizimi i dhunës seksuale në Kosovë

Debate Center ka organizuar diskutimin e radhës në kuadër të serive Youth Talk me temën “Qasja institucionale në luftimin e stigmatizimit të dhunës seksuale në Kosovë”, në bashkëpunim me KRCT – Kosova Rehabilitation Centre for Torture Victims. E ftuar ishte Edi Gusia, Kryeshefe Ekzekutive e Agjencionit për Barazi Gjinore. Ky aktivitet është pjesë e një…

Youth Talk: Luftimi i Pabarazisë Gjinore në Shoqëri Patriarkale

Debate Center së bashku me Lëvizjen FOL, në kuadër të serive Youth Talks “Luftimi i Pabarazisë gjinore në shoqëri patriarkale”, ka organizuar diskutimin e parë për rolin e grave në shoqëri civile dhe sfidat që ato hasin. Diskutimi u zhvillua mes audiencës dhe Leonida Molliqaj, Drejtore Ekzekutive e organizatës QIKA. Ky projekt mbështetet nga Departamenti…

Thirrje për punë praktike

Debate Center dhe Lëvizja FOL hapin thirrje për tre (3) praktikantë, studentë të fakultetit Juridik apo të shkencave tjera (Gazetari, Shkenca Politike, Sociologji, Teknologji dhe të ngjajshme) të nivelit Bachelor dhe Master. Programi i praktikës është me pagesë dhe zgjat 4 muaj – 30 orë pune në javë, duke filluar nga data 1 shkurt 2022.…

9 Dhjetori – Dita kundër Korrupsionit

Dita Ndërkombëtare Kundër Korrupsionit shënohet globalisht më 9 dhjetor për të rritur ndërgjegjësimin për korrupsionin dhe për rolin që ka Konventa e Kombeve të Bashkuara kundër Korrupsionit në luftimin dhe parandalimin e tij. Pasojat e pranisë së korrupsionit janë të larta dhe shkaktojnë humbje ekonomike, varfëri dhe pabarazi, mosfunksionim të institucioneve publike dhe private, pandëshkueshmëri ndaj…