Sesioni i dytë informues, me Egzon Osmani nga Friedrich Ebert Stiftung rreth politikave të majta dhe socialdemokracisë. – Turneu Kombëtar i Debatit “Kosova Open 2022”

Me datat 10 – 11 – 12 qershor, Debate Center ka organizuar Turneun Kombëtar të Debatit ‘’Kosova Open 2022” në hapësirat e ITP (Innovation and Training Center) në Prizren. Pjesëmarrës ishin të rinjë të moshave 15 – 23 vjeç nga gjitha komunat e Kosovës ku patën mundësi të garojnë në formatin Britanik të Debatit (British…

Sesion informues me Ylli Hashani nga ITP Prizren- Turneu Kombëtar i Debatit “Kosova Open 2022”

𝐓𝐮𝐫𝐧𝐞𝐮 𝐊𝐨𝐦𝐛ë𝐭𝐚𝐫 𝐢 𝐃𝐞𝐛𝐚𝐭𝐢𝐭 “𝐊𝐨𝐬𝐨𝐯𝐚 𝐎𝐩𝐞𝐧 𝟐𝟎𝟐𝟐” Me datat 10 – 11 – 12 qershor, Debate Center ka organizuar Turneun Kombëtar të Debatit ‘’Kosova Open 2022” në hapësirat e ITP (Innovation and Training Center) në Prizren. Pjesëmarrës ishin të rinjë të moshave 15 – 23 vjeç nga gjitha komunat e Kosovës ku patën mundësi të…

Ligjërata mbi feminizmin me nxënës të shkollës “Naim Frashëri” në Komunën e Prishtinës

Debate Center në bashkëpunim me Lëvizjen FOL janë duke implementuar projektin “Gender Inclusive Justice Sector”. Në kuadër të aktiviteteve të parapara, tani ështe organizuar ligjerata rreth feminizmit me nxënësit e shkollës fillore “Naim Frashëri” në Prishtinë. Në këtë ligjëratë morrën pjesë nxënëesit prej klasës së gjashtë deri të nëntë. Ligjërata u mbajt nga Mirishahe Syla –…

Real Talk with Youth

Debate Center në partneritet me Vullnetarët e Qytetit ka organizuar diskutimin e dytë në kuadër të serive “Real Talk with Youth”, ku është diskutuar për pjesëmarrjen aktive të të rinjve në vendimmarrje në nivelin lokal dhe sfidat që ata hasin. Të ftuar në këtë diskutim ishin: Leonora Morina-Bunjaku, Nënkryetare e Komunës së Gjilanit; Arianit Sadiku,…

Gara për Ese “Demokracia dhe Mendimi Kritik” – Vendi II: Flakon Demaku

Demokracia është qeverisja në emër të njerëzve dhe e bazuar në vullnetin e tyre Ndonëse e konsideruar si sistemi më i mirë për të qeverisurveri , sigurisht, nuk është e përsosur. duke permendur ate qe dikur Winston Churchill kishte potencuar: “Demokracia është forma më e keqe e qeverisjes, përveç të gjitha të tjerave që kemi…

Gara për Ese “Demokracia dhe Mendimi Kritik” – Vendi I: Lindita Zeka

Demokracia është një koncept shumëdimensional dhe një sistem me përmasa universale e idealizëm i të vetmit idol – popullit. Ky koncept shpesh ngatërrohet me lirinë e që të dyja janë më shumë se sa ideale për t’u vlerësuar, madje ato mund të jenë thelbësore për mbijetesën. Liria në demokraci është thelbësore për funksionim dhe garanci…

Ligjërata mbi feminizmin me nxënës të shkollave fillore

Debate Center në bashkëpunim me Lëvizjen FOL janë duke implementuar projektin “Gender Inclusive Justice Sector”. Në kuadër të aktiviteteve të parapara, janë organizuar tri ligjerata rreth feminizmit me nxënësit e shkollave fillore në komunat e Hanit të Elezit, Kaçanikut dhe Vitisë. Ligjëratat u mbajtën nga Mirishahe Syla – Njohëse e çështjeve gjinore. Qëllimi i këtyre…

Weekend Debate Academy 2022

Debate Center më 13-14 mars ka mbajtur Debate Weekend Academy ku pjesëmarrës kanë qenë rreth 90 të rinj nga Komuna e Prishtinës, Prizrenit, Pejës, Mitrovicës, Ferizajit dhe Gjilanit. Pjesëmarrësit nga gjashtë komunat janë mbledhur në shkollën “Gjergj Fishta” në Prishtinë në akademinë dyditore me temën “Mendoni globalisht, ndryshoni lokalisht”. Gjatë kësaj Akademie të rinjtë janë…