Gara për Ese “Demokracia dhe Mendimi Kritik” – Vendi III: Lularta Buja

Nga autorë të ndryshëm e në fjalorë të ndryshëm, demokracia e ka thuajse të njëjtin kuptim “… nga populli, me popullin dhe për popullin…” Por, edhe pse subjekti nuk ndërron, shumicën e herës kjo ndryshon në “nga populli, me popullin, por jo edhe për popullin…” sepse historia ka treguar që një numër i madh lëvizjesh…

Gara për Ese “Demokracia dhe Mendimi Kritik” – Vendi II: Flakon Demaku

Demokracia është qeverisja në emër të njerëzve dhe e bazuar në vullnetin e tyre Ndonëse e konsideruar si sistemi më i mirë për të qeverisurveri , sigurisht, nuk është e përsosur. duke permendur ate qe dikur Winston Churchill kishte potencuar: “Demokracia është forma më e keqe e qeverisjes, përveç të gjitha të tjerave që kemi…

Gara për Ese “Demokracia dhe Mendimi Kritik” – Vendi I: Lindita Zeka

Demokracia është një koncept shumëdimensional dhe një sistem me përmasa universale e idealizëm i të vetmit idol – popullit. Ky koncept shpesh ngatërrohet me lirinë e që të dyja janë më shumë se sa ideale për t’u vlerësuar, madje ato mund të jenë thelbësore për mbijetesën. Liria në demokraci është thelbësore për funksionim dhe garanci…